8 Mayıs 2013 Çarşamba

rüyada at görmek ve yorumu

isim: elif
rüyadaki nesne: at

kısaca görünen rüya:
açık alan tepe gibi üç veya dört tane at var ama çok güzeller azızlarında yem torbasıvar birininki çıkmış onu takmam gerekiyof fakat ben yem torbasını takmam gerektiğini bilmiyorum patronum söylüyor o yüzden at diğer atlara tekme atıyor koşuyor iş yerinden eşyalar çıkıyor ben atların yanında aşagıya bakıyorum ağaçlık ve çok güzel yerler var oraya gitmek isriyorum iniyorum öyle güzelki yer ve patronumla yakınlaşma oluyor aramda ben olamaz diyorum arkadaşımla çıkıyor.

Rüyanızın Tabiri
Rüyada at ve kısrak saltanat ve izzettir. At sütü içtiğini gören kimse, hayra erer. Rüyada yavaş yürüyen sakin ve koşum takımları tam olan bir atın üstünde olduğunu gören kimse, saltanata, izzete, şeref ve servete nail olur. Atı bağlamak ya da mülk edinmekte bu tabirdedir. Atın koşum takımlarından ne kadar eksik olursa, saltanat ve şerefi o kadar azalır. Atın kuyruğu kişinin tebasıdır. Atın birçok kuyruğu olması tebasının çok olduğuna işarettir. Kuyruğunun yolunmuş ya da hiç olmaması, tebanın azlığıdır. Atın her uzvu kendi miktarı ve konumuna göre sultanın şubelerinden bir şubedir.
Rüyada azgın bir ata bindiğini gören kimse, bir günah işler ya da atın verdiği zorluğa göre bir sıkıntı ve korku yaşar. Bazende bu rüyanın tevilinde at, kişinin heva ve hevesine işarettir. Eğer rüyadaki at beyazla karışık siyah ise tevili daha vahimdir. Ancak atın kanatları var olup gökyüzünde uçuyorsa, yolculuğa, din ve dünya işlerinde şerefli olmaya delalet eder.
Alaca at şöhrettir. Siyah at, mala, efendiliğe ve yolculukta izzete, kırmızı at üzüntüye, diğer bir tabirde ise; kırmızı at meleklerin atlarının rengi olduğu için yardım olunmaya delalettir.
Bir tabirde; rüyada evinde bir atın öldüğünü görmek, rüya sahibinin helak olmasına, alnı beyaz binit aletleri tamam olan bir at ve kendisinin üzerinde süvari kıyafeti olduğunu gören kimse, saltanat ve izzete, güzel anılmaya, rahat yaşama ve düşmanlarından emniyette olmaya delalet eder, denilmiştir. Kırmızı ve siyah renk arasındaki at savaş için daha elverişli ve daha kuvvetlidir.
Rüyada kırmızı ile siyah arasında olan at görmek izzet ve mertebeye bir tabire göre ise, zengin kadına delalet eder.
Fars atı şeref ve hastalıktır. Rüyada bir ata bindiğini, atın hızla koşarak ter saçması, rüya sahibinin hevasına tabi olduğuna ve günah işlediğine delalettir. Çünkü tevilde koşmaktan dolayı terlemek, günah yolda harcama yapmaktır
Uzaktan at görmek hayra ve müjdeye işarettir. Çünkü Rasulullah efendimiz sahih hadiste “kıyamet gününe kadar hayır, atların perçemlerinde asılıdır” buyurmuştur. Rüyada at sürdüğünü gören kimse, şerefli bir kimsenin hizmetinde çalışır. Çift kanatlı bir ata bindiğini gören kimse, büyük bir mülk kazanır ya da istediği şeylere kavuşur. Hırçın at işleri hafife alan şımarık ve akılsız kimsedir. Rüyada atın atlaması ve sıçraması isteklerine çabucak ulaşmasına ve hayırda ziyadeye, atın rahvan gitmesi rüya sahibinin işlerinin düzelmesine delalet eder.
Rüyada atın semersiz ve eğersiz bir şekilde evlerin arasında koşması, sel ve yağmurlara, semersiz olupta eğerli olan bir at sürüsü görmek, bir matemde ya da düğünde toplanan kadınlara delalettir.
Bir at sürüsüne sahip olduğunu ya da çobanlık yaptığını gören kimse bir topluluğu idare eder ya da çevresinde sözü geçen bir kimse olur. Eğerli bir ata bindiğini gören kimse, şeref, izzet ve saltanata nail olur. Çünkü sultanlar ve Süleyman (aleyhisselam) binek olarak atı seçmişlerdir.
Rüyada gemsiz bir ata binmek, ne şekilde olursa olsun iyi sayılmamıştır. Çünkü gem takvaya kişinin kendini korumasına ve dini yaşantısına delalettir. Atının başına vurduğunu görmek, güçsüzleşmeye ve durumunun kötüleşmesine delalettir. Rüyada evine eğerli bir atın girdiğini görmek, bir kadını nikâhla evine alacağına, ya da ziyaret veya ziyafet gibi bir sebeple bir kadının evine gireceğine delalet eder. Eğer at çıplak ise hısımlık gibi bir sebeple evine bir erkeğin gireceğine delalet eder.
Bir atı başkasının evine soktuğunu gören kimse, at ile ya da aleyhte şahitlik yapmakla zulüm eder. Ata binmek zafere ve meydana çıkmaya, ya da kişinin nefsine delalet eder.
Atın düzgün olması kişinin halinin güzel olmasına, atın hırçın ve azgın olması kişinin oyun ve eğlenceye kapılmasına delalet eder.
Rüyada tay ve kısrak erkek ve kız çocuğa işarettir. Eğeri ve gemi olmayan bir taya bindiğini gören bir kimse, kadın ise genç bir erkekle evlenir, erkek ise üzüntü ve korkuya düşer. Böyle bir kısrağa binmekte aynı şekildedir. Ancak rüya sahibi erkek ise genç bir kızla evlenmez. Kadın ise korku ve üzüntüye düşer. Atın Kur’an okuması düşmana karşı elde edilen zaferdir.
Bir tabirde, rüyada at sürülerinin havada uçtuğunu görmek, o yerde olacak fitne ve savaştır. Rüyada su atı görmek, yalancı adama ve tamamlanmamış işe delalettir. Kısrak cariye ya da hür bir kadına delalet eder, denilmiştir.
Yanında at olduğunu gören kimsenin rızkı genişler ve düşmanlarına karşı galip gelir.
Rüyada ata binen kimse izzete, makama ve mülke nail olur. Ya da cömert bir adamla karşılaşır ya da yolculuğa çıkar. Eğer bindiği at aygır ise düşmanlarından korunur. Tay ise güzel bir çocuğu olur. Katır ise zenginlik ve fakirlik arasında orta halde olur. Kısrak ise ve rüya sahibide bekâr ise zengin ve asil bir kadınla evlenir.
Bazen at güzel yapılmış eve, kurşuni renkte olan at izzet ve yardıma, siyah at üzüntüye, kırmızı ve ayakları şekilli at ilim, amel ve ihlâsa, başkasına ait olan bir ata binmek, istediğine ulaşmasına delalet eder.
Rüyada at, adama, süvari, çocuğa, tüccara, işinde ve ticaretinde usta olan kimseye ve ortağa delalettir.
İbn-i şirin (rahmetullahi aleyh) rüyada kızıl atı hoş görmemiş ve “kızıl at savaştır” demiştir. Alaca at şehvet ve devleti temenni etmektir.
Rüyada attan indiğini gören kimse, vali ise yapmış olduğu bir işten dolayı pişmanlık duyar. Attan inip onu terk ettiğini ve başka bir işle uğraştığını görür ise bu valinin rüsvay olarak azl edilmesidir. Atın sertliği ve hareketsizliği sultanın savaşa girmesine ve düşmanına mağlup olmasına işarettir. Rüyada atının kuyruğunun kırpılmış olduğunu gören kimse, vefat eder ve peşinde neslini devam ettirecek kimse kalmadığı için şanı unutulur. Kuyruğun kökten kesildiğini gören kimsenin çocukları ve tebası kendisinden önce vefat eder. Atının kendisi ile çekiştiğini gören kimse, hükümdar ise değer verdiği bir oğlunun ya da rütbeli bir komutanı kendisine karşı isyan çıkarır. Eğer rüya sahibi tüccar ise ortağı kendisine karşı gelir. Kurşuni bir ata binen kimse bekâr ise evlenir. At etinden yiyen kimse sultan ise düşmanına karşı üstün gelir. Tacir ise bir yerden kâr eder. Elinde silahı olduğunu gören kimseye, düşmanları bir kötülük yapamaz.
Bir tabire göre; rüyada ata binen kimse, asker ya da mevkili bir kimse ise, mal gasp eder. Bir atın kendisini ısırdığını gören kimse, bir askeri birliğin başına geçer. Bir at öldürdüğünü gören kimse, nimet, mal, kuvvet ve izzete nail olur. Atların havada uçtuğunu görmek, yakın zamanda o beldede hükümdarlar arasında çıkacak savaşa işaret eder, denilmiştir.
Rüyada at eti yiyen kimse, insanlar arasında güzel bir isimle anılır. Bindiği atın ayaklarının demirden olması, rüya sahibinin ölümüne işarettir. Atı satışa çıkardığını gören kimse, dünya işleri ile iştigal edip namazlarını terk eder. Bir attan inip başka bir ata bindiğini gören kimsenin durumu değişir. Ve iki hali arasındaki fark, atların arasındaki farklar gibi olur. İkinci attan da indiğini gören kimse, işini kaybeder ve yerini başkası alır. Bindiği atı beğendiğini gören kimse, Allah yolunda savaşa gider. Atın üstünde ve elinde mızrak olduğunu gören kimse, insanlara yük olur ve onları yapmış olduğu isteklerden dolayı usandırır.
Rüyada atının boğulduğunu, bir başkasının atını boğazladığını ya da atını sel götürdüğünü gören kimsenin hastası varsa, vefat eder. Atının şaşı ve az görür olması geçim darlığı çekmesine, ölü bir atın üstünde olması sonradan kurtulacağı üzüntü ve kedere delalet eder.
Bir atın kendisi ile konuştuğunu görmek, işinde hayretler içinde kalmasına, bir at ya da merkep satın aldığını ve elinde parayı saydığını görmesi, konuştuğu bir sözden dolayı bir hayır görmesine, atın kıymetinin biçilip parayı tayin etmemesi, bir hayra nail olup şükrünü yapacağına, atını sattığını gören kimse, kendi isteği ile işinden çıkmasına, etini yemeği düşünmediği halde atını kestiğini gören, sultanın kendisine verdiği maaşın yeterli olmadığına delalet eder.
Meçhul bir atın sahibini tanımadığı bir eve ya da araziye girdiğini görmek, o yere insanlar katında saygın, şerefli bir adamın geleceğine, meçhul bir atın bir yerden çıkması, o yerden büyük bir insanın göç ederek ya da vefatı sebebi ile ayrılacağına delalet eder.
Tanıdığı bir adamın, atının terkisine bindiğini gören kimse, istediği dini ya da dünyevi bir işte o kimse ile bağlantıya geçer. Ya da o kimse tebası ya da ortağı ya da halefi olur. Arkasına bindiği adamı tanımıyorsa o kimse ne durumda olursa olsun rüya sahibinin düşmanıdır.
Rüyada kısrağının öldüğünü, çalındığını ya da kaybolduğunu görmek, hanımının başına bir musibet gelmesine işaret eder.
Kısrağının kişnediğini görmek, malının artmasına ve geçiminin genişlemesine, kısrağının sütünü içmesi, sultanın kendisine yakın olmasına delalet eder. Rüyada atının kıllarının fazla olması, mal ve çocuklarının artmasına, rüya sahibi sultan ise askerinin artmasına delalet eder. Hadım edilmiş at hizmetçidir. Başıboş at zinekar kadındır. Çünkü o istediği gibi hareket eder. Rüyada posta atına binmek, ecelin yaklaşmasıdır. Rüyada atın zayıflığı kişinin yetkisinin azalmasına delalet eder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder