28 Ekim 2012 Pazar

rüyada bira görmek

Rüyada bira içmek bir hizmetçiden gelecek faydaya veya üzüntünün gitmesine ve zorba bir adamın yardımına delalet eder. Rüyada bira görmek cimri bir adamdan yorgunlukla kazanılan rızka ya da sevgiliyle karşılaşmaya, ya da sevinci açığa çıkartmaya delalet eder. Bira ve tüm sarı içecekler içen kimse için hastalığa delalettir.

22 Ekim 2012 Pazartesi

rüyada fare görmek ne anlama geliyor

İbni şirin (rahmetullahi aleyh)’in tabiri:Rüyada Fare görmek günahkâr veya hırsız, ya da sır taşımayan kadına delalet eder. Siyah beyaz renklerde fare sürüsü görmek gecelere ve gündüzlere delalet eder. Bir tabirde fare görmek aile fertlerine evinden fare çıktığını görmek nimetin zevaline delalet eder. Nablusi (rahmetullahi aleyh)’in tabiri: Evinde farelerin oynadığını gören kişinin rızkı çok olur. Zira fare rızık olmayan yerde olmaz. Evinden fareyi çıkardığını gören kişinin bereketi ve nimeti azalır. Rüyada fareye sahip olduğunu gören kişi, hizmetçi sahibi olur. Çünkü fare in­sanın yediği şeyden yediği gibi hizmetçide efendisinin yediği şeyden yer. Beyaz ve siyah fareler gece ile gündüze delalet eder. Burnundan veya tena­sül uzvundan fare çıktığını görmek kötü huylu bir kızı olmasına delalet eder. Farenin bir yeri deldiğini gören kişi, hırsızdan sakınsın. Zira fare hır­sızdır. Fareler renkleri aynı olduğu müddetçe kadınlara delalet eder. Siyah olsun beyaz olsun farenin gidip geldiğini gören kişinin ömrü uzun olur. Çünkü beyaz fareler günlere, siyah farelerde gecelere delalet eder. Bazı tabirciler; fare aile fertlerine delalet eder ” demişlerdir. Bir fare öldürdüğünü gören kişi, kötü ahlaklı bir kadının gıybetini ya­par ya da kötülük yolunda onunla mektuplaşır. Evinde fareler olduğunu gören kişinin evine hayırsız kadınlar gelir. Fare derisiyle karşılaştığım gören kişi, kötü bir kadından az bir mala nail olur.

20 Ekim 2012 Cumartesi

rüyada taş atmak yorumu

isim: gizem rüyadaki nesne: taş atmak kısaca görünen rüya: rüyamda suya taş atıyordum yüksek bir yerden ama taş uzağa gidiyormuş gibi görünüyordu ama suya değil kenarına düşüyordu.. rüyanın yorumu Nablusi (rahmetullahi aleyh)’in tabiri: Rüyada yerde ya da duvarda taş görmek, ölüye, bazende sert tabiatlı gafillere, cahillere ve tembel kim­selere delalettir. Nitekim hikmet sahibi kimseler cahil kimseyi taşa ben zetmişlerdir. Rüyada bir taş satın aldığını ya da bir taşın üstünde durdu­ğunu gören kimse, bir adama karşı üstün gelir ya da bir kadınla evlenir. Rüyada taş görmek, Rüyada taşa dönüştüğünü gören kimse, Allaha karşı asi olur, kalbi ka­tılaşır, dini yaşamı bozulur, hasta ise ölür, eğer hasta değil ise felç olur ve hareketsiz kalır. Gökten yeryüzüne ya da camilere taş yağması, katı kalpli kimseye, ya da sultan tarafından o belde ehline gönderilen tahsildara, taş­ların parçalanması ve evlere sıçraması o beldede musibetlerin yayılacağına ve hangi eve taş gelmiş ise, o eve bela geleceğine, eğer o yer ahalisi kıtlık içerisinde iseler ve kıtlığın devam etmesinden ve akıbetinden korkuyor iseler, taşların büyüklüğüne ve şiddetine göre o mekân için zorluklara de­lalet eder. Taşlar çok miktarda ise ve insanlara atılıyor ise bu rüya veba, çekirge, soğuk fırtına, düşman istilası gibi azab ve belalara delalet eder. Rüyada taşları ya da dağları başka bir yere taşıdığını görmek, o kim­senin zor bir işle uğraştığına, taşa bindiğini gören kimse, bekâr ise evlene­ceğine, boynuna taş astığım gören kimse, üzüntü ve belaya düşeceğine delalet eder. Rüyada bir asa ile taşa vurduğunu ve taştan su fışkırdığını gören kimse, fakir ise zenginleşir, zengin ise zenginliği daha da artar ve kolay kazanılan rızka delalet eder. Bazen taş, Abitlere, zahitlere ve takva sahibi kalplere işaret eder. Bir hükümdar yanında taş olduğunu görmesi, kıymetli taşlardan oluşan servete sahip olduğuna, Âbid kimsenin yanında taş olduğunu görmesi, yaşadığı bel­dede kerametinin zahir olacağına ve insanların kendisinden duâ istemesine delalet eder. Rüyada taşa vurduğunu gören kimse, kendisinin beri olduğu bir töhmete düşmesine delalet eder. Özellikle taşın kendisinden kaçtığını ve onu takip ettiğini görmesi, bu tabiri doğrular. Bazen rüyada taş insanın tasarruflarından men edilmesine, Bazende haşerele­rin deliklerine, öğütücü taşlar âlimlere, çocuklara, eşlere ve mallara dela­lettir. Bir tür taşlara sahip olduğunu görmek, düşmana karşı mal ve silahla zafer kazanmaya ve izzete delalet eder. Rüyada değirmen taşı su taşı gibi taşlar, baba, lider, hoca, kardeş, eş, akraba, arkadaş gibi kıymetli kimselerden gelecek faydalara, bazende çok yolculuk yapan kimseye delalettir. Rüyada taş taşıdığını ve zorluk çektiğini görmek, taşın ağırlığı ya da hafifliğine göre katı kalpli bir insan tarafından zorluk çekeceğine, göz ve kulak ağrısına, faydalı gelen yeşil taş gibi taşlar doktorlara, âlimlere, şeref ve rahatlık sahibi kimselere delalet eder.